Ambalaje bauturi alcoolice

Ambalaje bauturi alcoolice

    Cele mai cautate ambalaje pentru bauturi alocoolice sunt cele din sticla, plastic si metal. Si asta pentru ca aceste materiale protejeaza cel mai bine bauturile si le pastreaza in cele mai bune conditii. De exemplu, exista sticle de vin, care se pastreaza in conditii excelente multi ani. Daca este ambalat corespunzator, vinul rezista si mai bine de 10 ani in sticla.9_400
    In cantitati mari, vinul se pastreaza cel mai bine in butoaie de lemn. Exista si in tara noastra crame de vin care au in dotare zeci de asemenea butoaie care pastreaza vinul pana la ambalarea in sticle. Vinul este pastrat in conditii de siguranta in sticle.
    Daca privim in jurul nostru este foarte dificil sa nu gasim un obiect care sa nu contina plastic. In cazul bauturilor alcoolice, pentru bere se folosesc cele mai multe flacoane de plastic. In timpul anilor 60, plasticul a substituit multe produse ca si lemnul, cartonul, sticla, etc.. In anii 70 plasticul a ajuns sa substitue si anumite metale. In timpul anilor 80 productia plasticului s-a intensificat si s-a diversificat ajungand sa fie una dintre industriile cele mai importante din lume. Fie ca sunt verzi sau maro, flacoanele de plastic pentru bere sunt foarte cautate de catre consumatori.
    Totusi trebuie sa precizam ca berea mai este ambalata si in sticle.
    In prezent, lumea moderna un se poate imagina fara plastic. Dezvoltarea unei industrii dintr-un anumit domeniu depinde direct de aceste materiale, de aceea dezvoltarea unei tari se poate urmari in functie de consumul si productia anuala de plastic. Daca industria producatoare de flacoane din plastic cunoaste o infloritoare dezvoltare intr-o tara, atunci inseamna ca in tara respectiva se consuma multa bere.
   10_400 Sticlele sunt materiale necristalizate, cu rezistenta mecanica si duritate mare, cu coeficient de dilatare mic. Nu au punct de topire definit. Prin incalzire se inmoaie treptat, pana la lichefiere, ceea ce permite prelucrarea sticlei prin suflare, presare, turnare, laminare.
    Sticla se obtine, in general, prin topirea in cuptoare speciale a unui amestec format din nisip de cuart, piatra de var, carbonat de sau de potasiu si materiale auxiliare.
    Sticlele colorate se obtin prin adaugarea in topitura a unor oxizi metalici (de Fe, Co, Cr, Cu etc.), care formeaza silicatii colorati. Sticlele colorate sunt folosite, mai ales pentru design.
    Sunt folosite fecvent pentru imbutelierea vinului si butoaiele de sticla de 5 sau 10 litri. Si tot relativ recent au aparut pe piata si ambalajele de protectie pentru sticlele de vin. Aceste ambalaje sunt facute din  carton sau spuma si iau forma sticlei de vin.
    Relativ recent au aparut pe piata si dozele de bere din metal sau aluminiu. Sunt mai practice si usor de desfacut, prin sistemul cu inel.
    De asemenea, serviciile de etichetare si imprimare sunt de cea mai buna calitate. Cu ajutorul acestor servicii, care atrag privirile consumatorilor, se vinde marfa. Multi consumatori sunt atrasi de design-ul ambalajelor si asta ii determina sa achizitioneze bauturile respective.