Ambalaje pentru termen lung

Ambalaje pentru termen lung

    Dupa cum le spune si numele, ambalajele pe termen lung sunt create sa aiba o durata lunga de viata. Spre deosebire de alte tipuri de amabalaje, cele pe termen lung se preteaza produselor destinate transportului pe distante lungi. Sunt ambalaje de dimensiuni mari, create pentru a face fata cerintelor protejarii cat mai buna a produselor indiferent la mediul la care sunt supuse. In special, din categoria ambalajelor de lunga durata fac parte cutiile si lazile realizate din diverse tipuri de materiale. In functie de caracteristicile si propietatile pe care trebuie sa le indeplineasca, aceste lazi si cutii sunt din lemn, plastic, metal sau combinatii ale acestor materiale. Aceste tipuri de ambalaje sunt prevazute cu sisteme de inchidere etansa pentru ca produsele sa fie protejate de apa sau de praf. Toate ambalajele prezentate mai jos pot fi reutilizate ani buni fara a se deteriora sau a-si pierde capacitatea de a proteja produsul si de a-l transporta in conditii de siguranta.
12
    Cutii din aluminiu si cutii armate
Cutiile din aluminiu se inscriu in lista celor mai rezistente si durabile ambalaje. Acestea pot fi utilizate in cazul produselor care au nevoie de un transport in conditii sporite de igiena, dar si pentru cele care au nevoie de protectie anti-coroziva. La fel ca si ambalajele din placaj, cele din aluminiu sunt foarte usoare, dar acest lucru nu le scade din valoare la capitolul rezistenta si durabilitate in timp. Realizate dintr-un placaj sau plastic cu o greutate foarte scazuta, cutiile armate sunt ambalaje ideale pentru produsele electronice sau alte produse valoroase.  

    Cutii si lazi din lemn si placajwoodencases250x250
Realizat din lemn acest tip de ambalaj este recunoscut pentru durabilitatea sa. Lemnul este tratat sa reziste la razele ultraviolete atat la interior cat si la exterior, cutiile si lazile fiind ambalajele ideale pentru produsele speciale, precum unelte electronice, piese de schimb, echipamente medicale sau dispozitive mobile. Chiar daca sunt ambalaje usoare, cutiile si lazile din placaj sunt foarte rezistente si ofera o buna protectie produselor din interior. Acestea pot fi manevrate cu usurinta datorita sistemelor de inchidere si a manerelor cu care pot fi prevazute.

 13   Cutii, lazi din plastic
Un material foarte folosit in industria ambalajelor este plasticul. Acesta este un material durabil care are o viata destul de lunga. Astfel, cutiile si lazile din plastic se inscriu cu brio pe lista ambalajelor de lunga durata. Pot fi folosite pentru transportul, depozitarea si manevrarea unei game largi de produse. De asemenea, pot avea diferite dimensiuni sau culori.   

    Lazi si cutii rezistente la apa
Aceste tipuri de ambalaje sunt destinate in special produselor care vor fi supuse transportului maritim. Destinate echipamentelor mobile fragile sau instrumentelor de masurare, aceste ambalaje sunt realizate printr-un proces special, fiind rezistente pe langa apa si la substantele chimice. Indiferent de mediul la care sunt supuse aceste cutii vor proteja produsul din interior.