Ambalaje postale

Ambalaje postale

    Cutiile din carton par sa fie ambalajele universale pentru trimiterile postale. Acestea pot ambala si proteja o gama larga de produse care iau calea transportului postal. Acestea pot fi prevazute cu captuseli care sa nu permita obiectului din interior sa se miste pe timpul transportului si manipularii sau pot fi prevazute cu un suport interior fara sa mai fie necesara umplerea spatiilor goale. Cutiile sunt folosite in special pentru trimiterea coletelor de dimensiuni nu prea mari si usor de manuit. Grosimea cartonului este cea care va dicta rezistenta ambalajului la umiditate si impact.  6
    Produsele de dimensiuni mai mici care sunt trimise prin posta sau curierat au nevoie de o atentie deosebita la ambalare ca si in cazul produselor mai mari. Chiar daca produsele sunt de dimensiuni mai mici asta nu inseamna ca si valoarea lor este mica. Din acest motiv este bine sa fie ales ambalajul corespunzator tipului de produs sau document trimis. Ambalajele postale trebuie sa corespunda greutatii, dar si formei produsului si in acelasi timp sa faca fata duratei transportului fara a se deteriora. Gama de ambalaje postale este destul de generoasa si din acest motiv actualele ambalaje sunt create pentru a face fata cerintelor si sa indeplini criteriile necesare unui transport postal.  
    Plicurile si pungile sunt ambalaje postale la fel de utilizate ca si cutiile. In fuctie de obiectul pe care il vor contine plicurile sunt prevazute cu perne cu bule de aer, triplu sau dublu stratificate, folii cu perne de aer sau hartie ondulata. Straturile de protectie de la interior asigura o buna protectie impotriva sifonarii sau loviturilor.7_02
    Plicurile document create pentru a fi rezistente la apa sau alte substante sunt folosite pentru ambalarea documentelor speciale, precum facturile.
    Cutiile cu forme speciale sunt folosite si pentru impachetarea cartilor, CD-urilor, DVD-urilor sau a altor obiecte mici si plate. Este vorba de cutiile stil coperta realizate tot din carton, dar care au un design deosebit si ofera personalitate coletului.  
    Si sticlele cu vin sau o alta bautura pot fi trimise prin posta. Pentru acest tip de produs exista cutiile protectoare, care pot fi prevazute cu un sistem pentru trimiterea a doua sau trei sticle. Ambalajul, realizat din carton este prevazut cu o captuseala de hartie ondulata speciala pentru a proteja cat mai bine sticla din interior. Alte obiecte din sticla sau fragile pot fi ambalate in cutii rezistente umplute cu materiale de protectie.
8