Ambalaje speciale - pastrare temperaturi scazute

Ambalaje speciale - pastrare temperaturi scazute

    Oamenii, in general nu realizeaza efortul de care este nevoie pentru transportarea unor tipuri de vaccinuri, sange si plasma, la fel si mostre patologice ca sa poata sa ajunga la destinatie in siguranta. Cutiile de transport inchise etans, care asigura temperatura necesara produselor fragile. Doar cei care lucreaza in domeniul distributiei farmaceutice sau la transportul mostrelor medicale, in laboratoare medicale sau in distributia alimentelor inghetate inteleg importanta extrema a acestor ambalaje.
    Producerea unor ambalaje cu temperaturi controlate pentru produse care necesita a fi pastrate la temperaturi scazute, cum ar fi produsele farmaceutice si cele alimentare sunt vitale pentru sanatatea consumatorilor.1_01
    Ambalajele cu temperaturi controlate sunt foarte imporatante pentru a fi schimbate, poate cu unele mai performante. Exista multe tipuri diferite de asemenea ambalaje disponibile pe piata, printre care si cutii din polietilena, care sunt de doua ori mai izolante decat cutiile din spuma, incarcatoare izolante care retin temperatura scazuta pentru o perioada mai lunga de timp si alte materiale izolante, in functie de necesitati. Exista si ambalaje mai performante care au inserat un dispozitiv care anunta daca temperatura scade sub limita admisa pentru acele produse. Tehnologia avansata permite acest lucru si este un lucru foarte bun pentru sanatatea consumatorilor.
    Fiecare produs necesita propriile solutii de ambalare. Daca esti producator de produse perisabile care au nevoie de ambalaje izolante ar trebui sa ceri parerea specialistilor ca sa te asiguri ca produsele, dar si reputatia firmei raman intacte.
    Un "lant de distributie" este un sistem prin care un anumit produs sau serviciu este distribuit de la producator spre un depozit sau centru de distributie si apoi spre consumator.
    Un lant de distrubutie la rece este un program prin care anumite produse sensibile trebuie tinute la temperaturi scazute. De exemplu, vaccinurile, produsele farmaceutice, sangele, medicamente, iaurt, branza, carne si peste nu pot fi tinute la temperaturi ridicate sau sa fie expuse la variatii de temperaturi in timpul transportarii lor. Calitatea produselor va fi ireversibil afectata, ceea ce poate avea consecinte grave si asupra sanatatii oamenilor.
3
    Importanta acestor ambalaje nu poate fi subestimata.
- Vaccinurile trebuie sa fie depozitate la o temperatura variabila intre 2 si 8 grade Celsius.
- Sangele trebuie depozitat la temperaturi intre 1 si 6 grade Celsius
- Mancarea congelata ar trebui depozitata la temperaturi intre 0 si 4 grade Celsius
- Mancarea inghetata ar trebui depozitata la temperaturi intre -18 si -23 grade Celsius

    Modul in care sunt ambalate si transportate produsele va afecta pierderea temperaturii in timp. Ambalajele cu temperatura controlata sunt proiectate pentru a minimiza variatiile de temperatura sau pentru a pastra in conditii optime produsele sensibile in timpul transportarii lor. Factorii care sunt luati in considerare atunci cand sunt proiectate ambalajele cu temperaturi controlate sunt temperaturi extreme si schimbari de clima, posibile intarzieri si variate metode de transportare folosite.5_400_01