Ambalajele din plastic un pericol

Ambalajele din plastic un pericol

    Mancarea pe care o consumi trebuie sa fie sanatoasa si ai grija mereu la acest aspect. Ceea ce nu ai in vedere intotdeauna e pericolul la care te expun ambalajele in care se gaseste ceea ce consumi.plastic7
    Ele elibereaza in hrana si bautura ta substante chimice care se pot dovedi foarte periculoase pentru organism, scrie Fox News. Aceste informatii sunt oferite intr-un articol aparut in revista de profil "Food Additives and Contaminants".
    Problema este ca ingredientele exacte ale ambalajelor nu sunt mentionate de multe ori deoarece sunt protejate de legislatia in domeniu si nu pot fi dezvaluite. In astfel de conditii, producatorilor li se spune doar ca respecta reglementarile in domeniu.
    Specialistul elvetian spune ca in industria ambalajelor sunt folosite nu mai putin de 6.000 de substante chimice. El afirma ca trebuie evitate cele care sunt facute din carton si au un invelis pe dinauntru.
   plastic8 Cea mai buna solutie de a depozita faina, zaharul si cerealele este de a le pune in recipiente din otel inoxidabil sau in unele facute din ceramica. O alta solutie este sa cumperi alimente vrac sau chiar direct de la unele ferme. Cutiile din plastic trebuie si ele evitate deoarece elibereaza substante periculoase atunci cand sunt incalzite.
    Cercetatorii americani au comparat numeroase baze de date cu informatii privitoare la substante chimice considerate periculoase de autoritatile in domeniu din Uniunea Europeana. Expertii au constatat ca 154 din acestea sunt folosite in mod legal in SUA.
    De exemplu, percloratul afecteaza functionarea glandei tiroide, tributiltina are un efect negativ asupra sistemului imunitar, iar unele forme de azbest cresc riscul de boli pulmonare. "Suntem ingrijorati in special cu privire la chimicalele care afecteaza activitatea hormonala. Acestea pot duce la afecte negative asupra sanatatii mai tarziu in viata, asa cum ar fi predispozitia la obezitate, diabetul si cancerul si nu stim daca exista un nivel sigur al expunerii la ele", spune Jane Muncke, de la o fundatie de specialiatte din Zurich, Elvetia.
plastic_5_400