Despre

Ambalaje Carton Lemn Plastic este aplicatia care va ofera informatii utile despre firmele care produc sau comercializeaza ambalaje de plastic, ambalaje de carton sau de lemn din Romania.

Ambalaje hartie carton: Ambalajul din hartie este un mod civilizat si eficient de a ambala diferite produse alimentare sau nealimentare si totodata un excelent suport pentru a promova produsele. Hartia este ideala pentru ambalat, datorita flexibilitatii si abilitatii de a se plia perfect pe produse. In ambalarea produselor sunt utilizate mai multe tipuri de ambalaje de hartie: pungi, saci, sacose de hartie hartie de impachetat. Folosirea hartiei la fabricarea ambalajelor are urmatoarele avantaje: au masa proprie mica, se pot modela la forma si dimensiunile dorite, se pot inscriptiona usor, direct, fara sa mai fie necesara atasarea etichetei, au costuri reduse, sunt biodegradabile sau se pot recicla, unele pot fi rezistente la penetrarea uleiurilor si grasimilor. Cartonul reprezinta o aglomerare de fibre celulozice rezultate din prelucrarea materiilor prime vegetale cum ar fi: paie de cereale, coceni de porumb, stuf, lemn de brad, pin, fag, plop etc. El este o hartie groasa, compacta si foarte putin flexibila. Principalele tipuri de cartoane utilizate la confectionarea ambalajelor sunt: cartonul plat, duplex, triplex, ondulat, microondulat.Ambalajele din carton prezinta urmatoarele avantaje in utilizare: sunt materiale ecologice, reciclabile si netoxice; sunt flexibile, usoare, igienice, apte pentru a veni in contact cu alimentele, se caracterizeaza prin rigiditate si rezistenta foarte buna, sunt rezistente la grasimi, gaze, hidrocarburi, acizi, pot fi tiparite. In functie de forma ambalajelor confectionate din carton distingem: cutii, tavi, tavite, lazi, tuburi, separatoare, placi, role din carton. Cutiile din carton sunt cele mai utilizate ambalaje din carton si sunt disponibile intr-un numar foarte mare de forme si dimensiuni, cu multe utilizari de la cutii de cereale pentru micul dejun la cutii pentru pantofi, cutii pentru sucuri de fructe si pana la cutii pentru cele mai sofisticate aparate electronice ca telefoanele mobile sau pentru electrocasnice de mari dimensiuni ca frigidere, masini de spalat, aragazuri.

Ambalaje lemn: Utilizarea lemnului ca material de ambalare este redusa la ambalaje exterioare de mari dimensiuni. Principalele avantaje ale folosirii lemnului  pentru confectionarea ambalajelor sunt protectia ridicata ce o asigura  produselor din interior si faptul ca ambalajele din lemn sunt refolosibile. Lemnul este unul din cele mai vechi materiale folosite pentru ambalare. In ultimii ani insa, din cauza reducerii exploatarii masei lemnoase la nivel mondial, ponderea utilizarii sale in industria ambalajelor a scazut considerabil (la 3-8% din total), fiind substituit din ce in ce mai mult cu materialele plastice si cartonul ondulat. Principalele caracteristici ale ambalajelor din lemn sunt: rezistenta buna la solicitari mecanice, la uzura, conductibilitate electrica foarte mica, sunt ecologice. Printre dezavantaje ambalajelor din lemn enumeram: spatiul mare ocupat de ambalaje atunci cand nu sunt folosite, domeniul restrans de utilizare, cantitatile tot mai reduse de lemn disponibile pentru ambalaje. Cele mai utilizate ambalaje din lemn: lazi, cutii, paleti, butoaie, cosuri. Lazile din lemn se confectioneaza din sipci de lemn, din placaj sau din placi fibrolemnoase. Se folososc ca ambalaje secundare (lazile compartimentate pentru sticle, numite si navete), sau ca ambalaje primare (lazi pentru legume si fructe, lazi pentru produse grase-unt, margarina, untura). Cutiile din lemn sunt obiecte in forma de cub, de paralelipiped etc., gol in interior, in care se pastreaza, se transporta sau care protejeaza diverse obiecte. Paletul din lemn este o platforma orizontala care foloseste pentru depozitarea, transportarea si distribuirea produselor. Utilizarea paletilor din lemn este importanta pentru ca permite transportul mai multor marfuri in acelasi timp, utilizand judicios spatiul avut la dispozitie. Exista paleti de uz general, paleti – lazi si paleti de uz special.

Ambalaje plastic: Materialele plastice au o pondere de folosire pentru confectionare ambalaje foarte mare, datorita avantajelor pe care acestea le prezinta: izoleaza bine produsele atat alimentare cat si cele nealimentare, sunt nealterabile, sunt usoare, sunt rezistente la rupere, impermiabile la apa, aer si gaz, au rezistenta termica atat la temparaturi inalte cat si la temperature joase, au un aspect de prezentare superior, atragator pentru toate formele si culorile realizabile, pret scazut. Cele mai utilizate materiale plastice pentru confectionarea ambalajelor sunt: polietilena ( material relativ usor, rezistent, stabil, utilizat la fabricarea pungilor ), polipropilena ( un material usor, rezistent, dur, foarte stabil la temperaturi scazute, utilizat la confectionarea recipientilor, care se pot steriliza ), polistirenul, clorura de vinil ( material rigid, cu friabilitate medie. Se cunosc diferite tipuri de P.V.C. (moale sau dur), serveste ca material pentru confectionarea seringilor, cutiilor, foliilor si flacoanelor ). Ambabajele din materiale plastice sunt dintre cele mai variate, prezentandu-se in nenumarate variante constructive cum ar fi: pungi, sacose si saci, butelii si flacoane, tuburi deformabile, caserole din polistiren, cutii si recipiente de capacitate mica, lazi, bidoane, canistre si butoaie.


It's online marketing time