Recipientele din plastic pot provoca sterilitatea

Recipientele din plastic pot provoca sterilitatea

    Cercetatorii germani au stabilit ca substanta Bisfenol-A, din compozitia recipientelor si ambalajelor din plastic, este un analog chimic al hormonilor sexuali feminini si provoaca disfunctii nu numai in organismul femeii, dar si al barbatului, putand cauza sterilitatea.plastic9_400
    Medicii germani considera ca, in cazul gravidelor, consumul alimentelor din recipienti sau alte vase din material plastic poate slabi chiar si sistemul imunitar al fatului aflat in uter si, ca urmare, recomanda inlocuirea lor cu altele, din sticla. Pentru vesela se recomanda numai portelanul, a carui suprafata este protejata cu un strat similar sticlei.
    Acest material nu se indeparteaza la spalare, ci se acumuleaza odata cu timpul, mai ales atunci cand recipientul este incalzit sau spalat. Nu sunt scutite nici alte articole casnice din masa plastic (pahare, tacamuri, farfurii, etc), folosite indeosebi in vacante si concedii.
    Cercetatorii au stabilit ca ambalajele din masa plastica sunt daunatoare si copiilor, carora le slabesc sistemul imunitar si, pentru acelasi motiv, nu sunt indicate persoanelor debile sau aflate in convalescenta.plastic10_400
    La prima vedere, s-ar parea ca substanta exista in cantitati foarte mici la suprafata vasului si n-ar trebui sa actioneze sensibil, dar se constata ca, odata eliberata din structura materialului plastic, nu poate fi indepartata prin spalare si, desi aspectul recipientului se prezinta perfect curat, ea se mentine invizibila la suprafata, potrivit Renal & Urology News.
    Cu acest prilej se reitereaza un adevar cunoscut de multa vreme, aceea ca sticla este materialul cel mai indicat sub aspectul igienei alimentelor. Recipientii executati din acest material se spala destul de usor, iar de la suprafata este idepartata orice urma de impuritati nocive.

plastic11_400