Ambalaje lemn Dambovita

SC PENTAROM SRL

Ambalaje lemn reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ambalaje lemn Dambovita: SC PENTAROM SRL.

PENTAROM SRL
Ambalaje din carton orice dimensiune
Cutii Galia si Kit-uri pentru cutii: palet din lemn, cutie exterioara, centura interioara, capac
Ambalaje Protectie anticoroziune
Brichete din rumegus
0248.232.595 / 0722.519.411 / 0720.111.123

   Pentarom SRL – infiintata in anul 1992, a devenit de-a lungul anilor o prezenta de prestigiu in randul firmelor care isi respecta partenerii de afaceri prin calitatea produselor furnizate, cat si prin promptitudinea si seriozitatea de care compania noastra da dovada.

   Pas cu pas, ne-am extins gama de activitati, astfel incat domeniul principal de activitate a devenit incepand cu anul 2000 fabricatia si comercializarea ambalajelor de carton destinate in principal industriei de automobile, dar si altor utilizatori din industria alimentara, a bunurilor de consum sau industria farmaceutica.

             

    Ca urmare a programului intensiv de investitii (mai mult de 22 mil. €), Pentarom se regaseste astazi intre primii 5 producatori de ambalaje carton din Romania.

    Situata in Darmanesti, Judetul Arges, la 7 km de Uzinele Dacia, Societatea dispune pentru spatiile de productie si logistica asociata de o suprafata de 150 000 mp, din care 25 000 mp cladiri acoperite dotate cu instalatii si masini de lucru de ultima generatie.

    Pentarom SRL functioneaza sub implementarea Sistemelor de Management al Calitatii ISO 9001:2001 si ISO TS 16949, lucru care atesta calitatea serviciilor si produselor oferite.

 

Servicii

    Pentarom a dezvoltat si un segment de activitate ce vizeaza productia de brichete din rumegus.

                         

    Aceste brichete sunt formate 100% din lemn pur fara lianti, aditivi chimici sau impuritati. Sunt realizate prin presarea rumegusului si a prafului de lemn rezultat de la fabricarea mobilei. In procesul de presare, lignina (un compus existent in lemn) este eliberata si fuctioneaza ca un liant, creandu-se o bricheta compacta ecologica si cu o valoare energetica ridicata.

    Brichetele din rumegus pot fi utilizate ca si combustibil pentru centrale termice, boilere, sobe, plite, gratare din restaurant, brutarii, patiserii, etc.

    Brichetele sunt o sursa de energie economica si prietenoasa mediului inconjurator.

Pentarom realizeaza o serie de alte produse din carton cu o larga utilizare:

  • Cutii Galia si Kituri carton
  • Carton ondulat, tip II – livrat in rola, de diverse dimensiuni
  • Corniere de carton presat pentru cresterea rezistentei la compresibilitate verticala
  • Orice tip de intercalor utilizat pentru protectia unitara a produselor conditionate in kit-uri sau cutii carton.

Protectie anticoroziune

  

PENTAROM asigura conceptia unor solutii de protectie anticoroziva si produsele specifice care sunt necesare pentru conservarea si protejarea metalelor impotriva coroziunii in timp, dupa cum urmeaza:

- VCI (VCI Film, VCI huse, VCI folie cu bule, VCI placi tip burete): protejaza otelul si metalele impotriva ruginirii si coroziunii in timpul transportului si depozitarii.

- Desicant (saculeti de diferite dimensiuni). Desicantul ofertat este natural, pe bază de argila si nu contine produse chimice agresive; Prin urmare, acesta poate fi introdus in interiorul ambalajelor, in contact direct cu pisele metalice conditionate, fara nici un risc de coroziune pe suprafetele de contact. Produsul impiedica aparitia oxidarii, avand proprietatea de a absoarbi si neutraliza umiditatea.

- Desicant destinat transportului cu containare maritime. Acest produs a fost dezvoltat in scopul de a neutraliza formarea condensului în interiorul spatiilor inchise in principal al containarelor maritime, avand ca rezultat protectia anti coroziva a pieselor metalice transportate, dar si integritatea ambalajelor din carton utilizate, a caror higroscopicitate poate genera intr-un mediu umed, deteriorarea lor.

Toate produsele oferite sunt validate de catre Laboratoarele Europene al Industrei Automotivelor.

 

Principalele avantaje ale folosirii lemnului  pentru confectionarea ambalajelor sunt protectia ridicata ce o asigura  produselor din interior si faptul ca ambalajele din lemn sunt refolosibile. Lemnul este unul din cele mai vechi materiale folosite pentru ambalare. In ultimii ani insa, din cauza reducerii exploatarii masei lemnoase la nivel mondial, ponderea utilizarii sale in industria ambalajelor a scazut considerabil (la 3-8% din total), fiind substituit din ce in ce mai mult cu materialele plastice si cartonul ondulat. Principalele caracteristici ale ambalajelor din lemn sunt: rezistenta buna la solicitari mecanice, la uzura, conductibilitate electrica foarte mica, sunt ecologice. Cele mai utilizate ambalaje din lemn: lazi, cutii, paleti, butoaie, cosuri. Lazile din lemn se confectioneaza din sipci de lemn, din placaj sau din placi fibrolemnoase. Se folososc ca ambalaje secundare (lazile compartimentate pentru sticle, numite si navete), sau ca ambalaje primare (lazi pentru legume si fructe, lazi pentru produse grase-unt, margarina, untura).