Ambalaje ecologice Iasi

Midoo

Ambalaje ecologice reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Ambalaje ecologice Iasi: Midoo.

   recyclepattern4635ccsmlr1_400 In ultima perioada de timp au crescut foarte mult preocuparile organismelor guvernamentale si neguvernamentale de a promova utilizarea in masa a ambalajelor eco si de a institui anumite sisteme de marcare ecologica a produselor pentru a preveni deteriorarea mediului inconjurator prin actiunea unor produse a caror caracteristici au influente nefaste asupra apei, solului si aerului, fie in timpul utilizarii, fie dupa consum, sub forma de deseuri care nu sunt biodegradabile.
4df0e2267c13c_362x225
    Punctul Verde este o marca inregistrata interna­tionala, care atesta ca ambalajele sunt unele ecologice si pot fi reciclate. In prezent exista peste 460 miliarde de ambalaje etichetate cu Punctul Verde. Acesta este un simbol care precizeaza faptul ca firma care a produs sau importat produsele respective este o companie responsabila din punct de vedere ecologic, intrucat s-a angajat ca ambalajele produselor sale, colectate de la populatie in containere separate, sa fie reciclate sau valorificate. Punctul Verde dateaza din  1995, cand organizatia Duales System Deutschland AG, Germania, a decis transferarea dreptului de folosire a marcii sale inregistrate catre o organizatie europeana, Packaging Recovery Organisation Europe.
 
    Si in Romania se promoveaza intens utilizarea ambalajelor ecologice. Pentru ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana impune standarde stricte de protectie a mediului. Este important de precizat ca incepand cu 1 ianuarie 2009, toti operatorii economici care introduc pe piata ambalaje din plastic vor fi taxati cu 0,2 lei per bucata. Pe langa aceasta masura, cu ajutorul marilor retele de centre comerciale se vrea promovarea ambalajelor ecologice, adica ambalaje din materiale reciclabile care nu afecteaza mediul inconjurator.